Doğum haritası nedir? Nasıl yorumlanır? Ücretsiz Servis

Doğum haritası bir kişinin doğum anında bulunduğu bölgenin koordinatına göre astrolojik açıdan etki eden gezegen ve yıldızların dağılımlarını ve aralarındaki geometrik ilişkiyi gösteren bir haritadır.

Uzman bir astrolog olmadan da şahsınıza özel detaylı ve yorumlu doğum haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunu yapabilmek için doğum gününüze ait tarih verilerini ve doğduğunuz yeri formdan seçmeniz yeterlidir. Hesapla butonunu tıklamanızla birlikte saniyeler içerisinde haritanızı görüntüleyebilirsiniz.

Astrolojik göstergelerin astrologların yorumuna açık kısımları olmakla beraber, aslına bakarsanız astrolojik parametreler dahilinde aynı anlamlara işaret eder. Bu sebeple bire bir olmasa bile farklı astroloji uzmanlarının yorumları hemen hemen örtüşür diyebiliriz.

Gökyüzü haritaları anlık olarak değişse de, kişisel doğum haritaları belli bir koordinat ve zamana özel gök boşluğunun bir fotoğrafı olması nedeniyle değişmez.

İnternette yayında olan pek çok doğum (natal) haritası sitesiyle karşılaşıyoruz. Bu uygulamalara baktığımızda, kimilerinin sadece astrolojik pozisyon sembollerini gösterdiğini, ama bu ifadelerin ne şekilde yorumlanacağını herkes için anlaşılır biçimde açıklamakta yetersiz kaldığını görüyoruz. Halbuki yeterli astrolojik bilgiye sahip olmayanlar yorumlamalı doğum haritası sonuçlarına ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bizler de astroasist.com olarak en anlaşılır, detaylı ve kapsamlı yorumları içeren bir doğum haritası sitesi olarak yayınlarımızı sürdürüyoruz.

İlk zamanlarda astrolojik hesaplama yapanların ephemeris aracılığıyla uzun uğraşlar sonucu çıkarmak zorunda kaldıkları doğum haritalarını, bu gün sitemizin doğum haritası hesaplama sistemi ile herkes tarafından kolayca hesaplamak ve tüm açıklamalarını okumak mümkün hale geldi.

Yıldız haritaları çıkarılırken gerekli olan verilerin doğru olması çok önemlidir ki, astrolojik hareketlilikten dolayı bazen üç beş dakikalık farklılığın bile tüm harita hesaplamasını yanlış çıkaracağını bilmek gerekir. Astroloji haritalarının en iyi biçimde oluşturulması ve anlamlarının ortaya konulabilmesi için, doğum tarih ve saatinin tam olarak bilinmesi gereklidir. Sitemizde ücretsiz bir şekilde sunduğumuz doğum haritası hesaplama uygulaması da, saat ve dakika şeklinde giriş sağlayacağınız bu bilgiler dahilinde kişiye özel doğum haritası sonucunu anlamlarıyla beraber vermektedir.

Natal (doğum) harita hesaplaması yapmak pek çok bilgi ve deneyim gerektiren, herkes tarafından yapılamayacak bir işlemdir. Bu nedenden dolayı sıradan bir kişinin kişisel astrolojik haritasını çıkarması, gereken astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece olasılık dahilinde değildir. Neyse ki teknoloji çağında olduğumuz bu günlerde bütün hesaplamaları kolaylıkla yapabilen yazılımlar üretilmiştir. Bizler de uygulamamızı kendi haritanızı en kolay yoldan çıkarmanız için tasarladık.

En kısa tarifiyle ücretsiz doğum haritaları astroloji uzmanlarının sahip oldukları bilgi ve becerilerin gelişen teknoloji sayesinde bilgisayar yazılımlarına aktarılarak sunulan türüdür.

Gök günlüğü denilen kitapçıklar belli tarihlere göre gezegenler ve Güneşin bulunduğu burç ve dereceleri hesaplamak için kullanılan tablolardan oluşur. Bu çizelgelere bakarak, astrolojik konumları görebilirsiniz buna rağmen, gerek haritayı eksiksiz olarak çıkarmak ve gerekse anlamlandırmak kısmında yeterli olamayabilirsiniz. Harita işaretlerinin okunması yalnızca astrolojik donanımlara sahip kişilerce yapılabilecek zor ve karmaşık bir iştir. Bu konuda bir astroloji uzmanından profesyonel destek alabilir ya da internet sitemizin ücretsiz hesaplama ve analiz programını kullanabilirsiniz.

Ücretsiz Astrolojik Yükselen Burç Çıkarma Sitesi

Herkesçe malumdur ki, Güneşin ışığından daha çok faydalanmak adına belirli dönemlerde saatler ileri ve geri alınır. Son birkaç yıldır Türkiye’de bu tür bir ayarlama kullanılmasa da, yükselen burcu tespit edilecek kişinin doğum yılında bu tür bir uygulamanın yapılıp yapılmadığı tespit edilmeli ve tüm hesaplamalar bu ayrıntıya göre şekillendirilmelidir.

Yükselende yerleşmiş olan burcun ne anlam taşıdığı ve hangi özellikleri desteklediği, hesaplamanın ardından ele geçen sonuçla beraber verilmektedir. Yükselende yerleşen burcun önemi genelde takip edilen Güneş burcundan bile fazladır diyor uzmanlar. Çünkü astrolojide 1. Ev bulunduğunda tüm astrolojik yerleşimlerin diğer detayları da bulunabilecektir. Harita yorumlamalarında öngörüler muhakkak 1. Evin konumundan hareketle yapılır. Bu da yükselen burcun önem derecesini ortaya çıkaran yeterli bir göstergedir. Doğum saatinizi öğrenip kesinlikle yükselen burcunuzu tespit edin. Bu, kendinizi daha iyi anlamanızı, dışarıdan nasıl göründüğünüzü daha hızlı bilme olanağınızı arttırır.

Yükselen burç (1.Ev) doğum anınızda coğrafi konumunuza göre, doğu ufkunda yükselmekte olan burca verilen addır. 12 evli astroloji sistemine göre tertiplenmiş olan natal haritanızdaki birinci evinizdir. İnsanlar genellikle kendilerini Güneş burçlarına göre tarif etseler de, dışarıdan bakılınca başkalarınca daha farklı biçimde görünebilirler. Çünkü dışarıya yansıttığımız izlenim aslında yükselen burcumuzla alakalıdır.

Yükselen burcun tespiti için gök günlüğü verilerinden faydalanılır. Bu tablolar ileri derece astroloji bilmeyenler için anlaşılma imkanı olmayan teknik bilgilerle doludur. Ephemeristen tam olarak yararlanmak için astrolojik anlamda uzmanlık düzeyinde bilgi ve beceri sahibi olmak gerekir. Yükselen burç ASC (Ascendant) hesaplamada en garanti ve güvenilir yöntemlerin başında uzman bir astrologtan yardım almak ve çeşitli astroloji programları kullanmak gelir. Sitemizi de bu amaçla güvenle kullanabilir, yükseleninizi net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Kimi sitelerde yükselen hesaplama metotları araştırırken bir birinin aynı çizelgeleri görmüşsünüzdür. Yükselen burcun bulunması hususunda sağlıklı sonuç çıkaran basit bir yükselen burç bulma çizelgesi yoktur oysa ki. İncelediğiniz herhangi bir cetvelde, coğrafi konum bulunmuyor ve sadece hangi Güneş burcundan olduğunuz ve 2 saat ara ile yükselen burçlar sıralanmışsa değer vermeyin. Çünkü en doğru yükselen burç bulma işleminde enlem/boylam derecesi, yerel saat dilimi ve dolayısı ile de yaz saati uygulaması hesaba dahil edilmek zorundadır.

Sitemizdeki hesaplama yazılımıyla, herhangi bir astrolojik bilgiye gereksinim duymaksızın 1. Ev konumunuzu hesaplayabilirsiniz. Yapmanız gerekense son derece kolay. Elbetteki doğum saatinizi doğru bir şekilde bilmeniz şartı ile. Web sitemizdeki yükselen burç hesaplama kısmına, doğduğunuz andaki saati ve doğduğunuz bölgeyi girin, peşinden çıkan hesaplamayı yap butonunu tıkladığınızda hesaplama tamamlanacaktır.

Güneş Burcu Nedir? Nasıl Çıkarılır?

Güneş, astrolojik sistemdeki en kuvvetli yönetici olduğu gibi, bir doğum (natal) haritasında da en fazla önemli görülen güçtür. Bu güçlü etki, ana kimliğinizle ve yaşadığınız sürece ne şekilde gelişim gösterdiğinizle bağlantılandırılır. Duygularınızı tüm dış dünya ile nasıl etkileşime sunduğunuzu ortaya koymakla birlikte sahip olduğunuz değerlerin, hedeflerinizin ve benlik duygunuzun temel taşıdır. Yaşlanma sürecine geçildiğinde, Güneş burcunuzla olan bağlantınız güç kazanır çünkü yaş ilerledikçe, aslında kim olduğunuz konusunda kendinizi daha iyi anlama imkanına kavuşursunuz. Güneş’in bulunduğu burcunuz doğal karakterinizi ve yaşantınızın genel seyri esnasında değişmeyen kişilik özelliklerinizi belirler. Bu sizin dünyaya parıldadığınız görüntü, içsel özelliklerinizdir. Gerçekte hayat kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin merkezinde yer alır ve aynen bu biçimde Güneş’in bulunduğu burcunuz da benzeri olmayan şahsi odak noktanızı tanımlar. Kişisel özelliklerinizi daha iyi anlayabilmek için sitemizdeki burç bulma sisteminden faydalanabilirsiniz.

Ay Burcu Nedir? Nasıl Yorumlanır?

Duygu dünyamızdaki birçok konuda tesirli olan Ay’ın haritadaki pozisyonu astroloji meraklılarının özellikle inceledikleri başlıca konulardandır. Astrolojik haritada, Ay’ın burçlara göre pozisyonu, özellikle dışarıya içgüdüsel olarak nasıl tepki verdiğimizi tespit etmemizi sağlar.

Ay’ın bir anlamda koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde dolaşması gibi, haritamızdaki Ay da kendimizi ne şekilde koruduğumuzu, kendimizi nasıl güvende ve rahat tuttuğumuzu gösterir.

Neredeyse tüm astrolojik hesaplamalarda olduğu gibi, Ay burcunun hesaplanması için de doğum saatinin net şekilde bilinmesi gerekmektedir. Bu kısmın doğruluğu önemlidir, çünkü sadece küçük bir fark tamamen farklı bir burcu gösterebilir, bu sebeple emin olmak adına mutlaka dikkatli davranılması gerekir. Kesin bilgilere sahip olmanız durumunda, sitemizdeki gibi doğru hesaplama yapan bir hesaplama programı gerekli sonucu almanıza yardımcı olacaktır.

Astroloji haritalarındaki Ay burcu iç dünyamızı yönetiyor olması nedeniyle duygusal reaksiyonlarımızla alakalı pekçok olay Ay burcumuzla direkt olarak ilgilidir ki, zevkle yaptığımız konular ve alışkanlıklarımız da Ay burcumuzun tesiriyle gündeme gelen konular arasındadır. Hislerimizi etkilediği için, yaşamımızın tüm alanlarını tam anlamı ile etkileyebilir fakat, en önemlisi insanlarla kurduğumuz ilişkiler üzerinde etki sahibi olmasıdır. Haritamızdaki Ay burcu özellikle sevgi anlamındaki beklentilerimizi, beslenme alışkanlıklarımızı ve duygusal manada rahata erme ihtiyaçlarımız da biçimlendirir.

Kendinizin ya da doğum tarihini bildiğiniz birinin iç dünyasını daha iyi anlayabilmek için, internet sitemizdeki Ay burcu hesaplama aracından faydalanabilirsiniz. Şayet haritanızdaki Ay’ın hangi burçta olduğunu merak ediyorsanız doğum tarihi, saati ve yeri ile ilgili bilgilerinizi gerekli bölümlere girmeniz gerekiyor. Son olarak Ay Burcumu Göster butonuna tıklayın. İşlem bu kadar. Eğer başka bir kimseye ait Ay burcu haritasına bakmak isterseniz ilgili kişinin doğum saatini, Ay’ın şimdiki pozisyonunu bilmek istiyorsanız bugüne ait zaman bilgilerini formdaki ilgili kutucuklara yazmanız gerekiyor. Bu işlemle alakalı sorgulanan tarihte Ay’ın hangi burç konumunda olduğunu ve o pozisyonda hangi anlamlara geldiğini görebilirsiniz.

Merkür Burcu Analizi Nedir? Ne Anlama Gelir?

Merkür yerleşimimiz iletişim tarzınızı belirlediğinden ve düşüncelerimizi şekillendirdiğinden dolayı, yaşamımızın her yönünde etki sahibidir. Merkür gezegeninin pozisyonu, olayları tanımlama, bilgi işleme ve diğer insanlarla fikir ve bilgi alışverişinde bulunma biçiminizi temsil eder. Natal haritada bulunduğu yere göre anlam kazanan Merkür burcumuz, zeka düzeyimizi ve bu zekamızı nereye yönlendirdiğimizi gösterir. Konumlandığı burca göre Merkür’den aldığınız etkiyi anlayabilmek için Merkür burcu programımızı kullanıp hesaplama işleminizi yapmanız gerekir. Burçlardaki Merkür düşünce şeklimizi, nasıl yazdığınızı ve başkalarıyla iletişim kurma kalitemizi belirler. İlk tanıştığımız kişinin, esasen Güneş’inin konumlandığı burcuyla değil, Merkür burcuyla tanışıyoruz demektir.

Venüs Burcundan Neler Öğrenilir? Venüs Burcu Nasıl Hesaplanır?

Venüs’ün konumlandığı burç değerlerle ilgili olduğundan para, estetik ve lüks bulduğumuz şeylerle olan ilişkimizi yönetir. Ancak daha önemlisi, haritamızdaki Venüs sevgiye bakış açımızı, şefkat gösterme şeklimizi, aşka verdiğimiz anlamı haber verir. İnsanlarla aranızdaki romantik uyumu hesaplamak için Güneş burcundan hareketle yorumda bulunmak bir yoldur ancak, Venüs burcu doğrudan aşkın merkezine inmenin en etkili yöntemidir. Venüs burçlar arasında hareketliliğini sürdürürken, 24 saatte kaba olarak bir derecelik yol alır. Bu durum her burçta yaklaşık bir ay misafir olduğu anlamına gelir. Ayrıca 18 ayda bir defa retro hareketi yapar ki, Venüs’ünüzün nerede olduğunu belirlemenin en kestirme yolu doğum haritasından yararlanmak ve doğum saatinizde hangi burçta olduğunu anlamak için bir Venüs burcu hesaplama programı kullanmaktır.

Mars Burcu Nasıl Yorumlanır? Ücretsiz Yıldız Haritası

Bir haritadaki Mars’ın verdiği özellikleri öğrenmek, çalışma yönteminiz ve motive olmak için ihtiyaç duyduğunuz şeylerle alakalı fikir vericidir. Bu bilgiler, enerji seviyenizi yükseltmenize ve hayatınızı kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Astroloji haritanızdaki Mars’ın pozisyonunu hızlıca tespit etmek için Mars burcu hesaplama programı kullanabilirsiniz. Diğerlerine oranla Mars nispeten daha hızlı hareket eden bir gezegendir ve hangi tarihlerde retroya girdiğine göre 2-7 ay arasında burçları yönetir. Bilindiği gibi Mars’ın burçlar kuşağını tam olarak kat etmesi ortalama 2 yıl sürer. Bu süreyi tam olarak saptayabilir, an itibarı ile neler yaşadığınıza ve hissettiklerinize göre farkındalığınızı geliştirirseniz, sonraki Mars etkisinde nasıl hareket edeceğiniz ve gücünüzü nasıl toplayacağınız hakkında iyi bir iş çıkarmış olursunuz.

Gerçek Jüpiter Burcu Hesaplama Sistemi

Bir haritadaki Jüpiter’i bilmenin birden fazla yolunu kullanabilirsiniz. Bir astroloji programından faydalanarak tek tıklamayla Jüpiter’inizin hangi burçta olduğunu kolayca hesaplayabilirsiniz, tabiki doğum tarihinizi ve yılınızı bilmeniz durumunda. Bununla beraber online Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihlerden de yola çıkabilirsiniz. Doğum anınıza ait Yıldız haritanız elinizin altındaysa Jüpiter’inizin yerleştiği burcu buradan da görebilirsiniz. Şayet hassas bir şekilde bu pozisyona detaylıca bakmak isterseniz Jüpiter burcu öğrenme uygulamamızı kullanabilirsiniz. Jüpiter burcu hakkınızda bilinenden çok daha fazlasını söyler, algınızı genişletme ve bilincinizi yükseltme yollarını ortaya çıkarır. Genişlemeyi temsil eden Jüpiter genelde beraberinde yüksek miktarda doğruluk ahlakı da verir. Jüpiter burcunuzu doğru şekilde anlamış olmanız, hayatınıza daha fazla şansı çekmenize imkan sağlar.

Ücretsiz Satürn Burcu Bilgilerini Gir Burcunu Öğren

Bir kuşak gezegeni olan Satürn, bir burçta ortalama iki buçuk sene kalır ve başlangıç yerine geri gelmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. O geliş zamanına Satürn’ün Dönüşü ismi verilir ve bu bir olgunluk süresidir. Bu, aynı yaştaki insanların birbiriyle yakın yaşam dersleri aldığı anlamında yorumlanır. Websitemizde bulunan Satürn burcu hesaplama yazılımı ile Satürn’ün hangi burçta olduğunu hesaplayabilirsiniz. Doğum haritalarında, Satürn’ün yerleşim gösterdiği burç, kendimizi nasıl sınırlandırdığımızı, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluklarımızı işaret eder. Satürn’ün konumu, sorumluluklarımıza nasıl yaklaştığımızı izah edebilir ve bununla beraber, normal bir biçimde açıklamakta zorlandığımız ve üstelik kişiliğimize ait olarak kabul ettiğimiz özelliklere de işaret eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
elektronik sigara istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı